hand met portemonnee

Hoe je als Student meer dan €300+ per maand kan besparen!

Als student sta je vaak voor de uitdaging om je financiën op orde te houden terwijl je je richt op je studie en sociale activiteiten. Gelukkig zijn er verschillende strategieën waar ik als student achter ben gekomen en die jij kunt gebruiken om geld te besparen en je budget onder controle te houden. Hier zijn vijf waardevolle tips die je kunnen helpen om slimmer met je geld om te gaan tijdens je studentenjaren. 

1. Bereid je eigen maaltijden en neem lunch mee – 90 euro er maand

Je kan hier gemiddeld 90 euro per maand mee besparen. Eten buitenshuis kan behoorlijk in de kosten lopen. Een eenvoudige manier om geld te besparen is door zoveel mogelijk thuis te koken en maaltijden vooruit te plannen. Niet alleen is dit vaak gezonder, maar het bespaart ook flink wat geld. Neem ook je eigen lunch mee naar de universiteit in plaats van deze elke dag te kopen. Een zelfgemaakte lunch is niet alleen goedkoper, maar geeft je ook de mogelijkheid om gezondere keuzes te maken. 

2. Stop met Roken! 166,50 per maand

Roken is niet alleen schadelijk voor je gezondheid, maar het kan ook een aanzienlijke aanslag zijn op je portemonnee. Je hoeft het niet alleen te doen, dus stop samen met je vrienden. Spreek een startdatum af en spaar met zn allen voor een heerlijke vakantie om jezelf te belonen. Als je gewend bent een half pakje per dag op te steken bespaar je door te stoppen al 166,50 per maand.

3. Gebruik openbaar vervoer of fiets – 80 euro per maand

Constant de deelscooter pakken, of het hebben van een auto kan behoorlijk duur zijn als student. Overweeg daarom om gebruik te maken van het openbaar vervoer of om te fietsen als een goedkoper alternatief. Met studentenOV kan je inprincipe door de weeks of in het weekend gratis reizen. Als je toch een auto nodig hebt, probeer dan te carpoolen met medestudenten om de kosten te delen.

4. Haal tweedehands – 80 euro per maand

Studieboeken, meubels, kleding en andere benodigdheden kunnen behoorlijk duur zijn, maar er zijn manieren om geld te besparen. Overweeg om ze tweedehands in plaats van nieuwe aan te schaffen. Er zijn verschillende online platforms waar je tweedehands spullen kan kopen of ophalen. Denk aan Vinted voor tweedehands kleding of Freefy voor Gratis spullen. 

Door deze tips toe te passen, kun je als student geld besparen en je financiën beter beheren tijdens je studiejaren. Zelf koken, stoppen met roken, slim omgaan met transport en tweedehands winkelen zijn allemaal waardevolle strategieën die je kunnen helpen om financieel gezond te blijven terwijl je geniet van je studentenleven. Met een beetje planning en discipline kun je jouw financiën onder controle houden en je focussen op wat echt belangrijk is: je studie en persoonlijke groei.

Op zoek naar gratis spullen in jouw buurt?Geplaatst

in

door